DI-FER KFT. - Érd
img

Vadonatúj Colt premier

  • A Mitsubishi Motors bemutatja a vadonatúj COLT modellt, amelynek már hat generációja halmozott sikert sikerre az európai B-szegmensben.
  • Az európai piacra kifejlesztett vadonatúj COLT a legújabb hajtásmódok (köztük a hibrid technológia) mellett fejlett biztonsági és kényelmi rendszereket kínál.
  • A legmodernebb infotainment rendszereknek köszönhetően az utasok a kabinban is zavartalanul élhetik digitális életüket; mindezt hatékonyan támogatja a multi-touch érintőképernyő és a hangvezérlés.
  • Az autó értékesítése októberben kezdődik.

Amstelveen, 2023. június 8. - A Mitsubishi Motors Europe bemutatja a vadonatúj COLT modellt, így az új generációs ASX márciusi piacra lépése után a vállalat már a második komoly állomáshoz ért 2023-as európai programjában. A COLT először 1978-ban lépett színre a kontinensen, és azóta több mint 1,2 millió darab talált gazdára az egymást követő hat modellgenerációból. A hetedik generációt jelentő vadonatúj COLT a Renault-Nissan-Mitsubishi Szövetség CMF-B platformjára épül, és az autó értékesítése októberben kezdődik.

A vadonatúj COLT a nagyvárosi kalandkeresők számára készült, akik fejlett megoldást keresnek az egyéniségükhöz illő mobilitási igényeik kielégítésére. Egy olyan autót, ami hasznos társuk lehet a város felfedezésében, és amelynek intelligens kialakítása, takarékos hajtáslánc-kínálata (köztük egy full hybrid), modern technológiája és személyre szabható felszereltsége minden elvárásuknak megfelel.

„Az új ASX márciusi bemutatása után itt a vadonatúj COLT, ami azt jelzi, hogy a Mitsubishi Motors visszatért az európai kompakt autók szegmensébe, a márka kínálatában pedig újra megjelent egy ikonikus modell.” mondta el Frank Krol, a Mitsubishi Motors Europe elnök-vezérigazgatója. „A fejlett technológiák és hajtásmódok széles kínálatával – amelyben a full hybrid rendszer is megtalálható – az új COLT értékesen gazdagítja majd termékkínálatunkat.”

Dizájn

A vadonatúj COLT hatásos, modern dizájnja mind a karosszérián, mind az utastérben látványosan érvényesül. A határozott formavilágú orr-részt LED világítótestek foglalják keretbe. A LED nappali menetvilágítás (DRL) különleges fény-dizájnja remekül kiemeli a Mitsubishi Motors jellegzetes Dynamic Shield hűtőrács-kialakítását. A magasabb felszereltségi szinteken a DRL a fényszórók alatt kap helyet, még inkább kihangsúlyozva az autó dinamikus összhatását. A motorháztető vonalai lefelé vezetik a tekintetet, egészen az ikonikus háromgyémántos Mitsubishi emblémáig.

Ha oldalról pillantunk rá, a karosszéria arányai azonnal elárulják, hogy a COLT otthonosan mozog a városi környezetben, és határozottan azt a benyomást kelti, hogy ez a stílusos és agilis autó mindig indulásra kész.

A hátsó rész meghatározó látványelemei a COLT felirat és a Mitsubishi márkajelzés, illetve a légterelő és az alsó védőlemez, amelyek határozott kiállást kölcsönöznek a járműnek.

A vadonatúj COLT külső megjelenésére a vásárlók ötféle színnel tehetik fel a koronát: az Onyx Black, a Sunrise Red, a Royal Blue és a Volcanic Grey metálfényezésekkel, valamint az Arctic White alapszínnel.

Felszereltség

A vadonatúj COLT négyféle modellváltozatban* készül: INFORM, INVITE, INTENSE és INSTYLE. A letisztult, könnyen áttekinthető kínálatban az autók külső karakterét olyan elemek varázsolják egyedivé, mint a különféle fényezések, a tükörburkolatok, az övvonal, a légterelő, az alsó védőlemez, vagy éppen a 15 colos acél, illetve a 16 és 17 colos könnyűfém keréktárcsák.

A kifinomult utastér hangulata, látványvilága és összbenyomása könnyen személyre szabható a különféle anyagokkal. Ami a digitális élményeket illeti, a vásárlók választhatnak a 7 colos Smartphone-link Display Audio és a 9,3 colos Smartphone-link Display Audio, valamint a 7 colos műszeregység-kijelző és a 10 colos Digital Driver Display (SDA) között, de bárhogyan döntenek is, a megrendelt rendszer biztosan tökéletesen illik majd az autó lendületes és modern dizájnjához.

Mindegyik modellváltozathoz rengeteg tartozék rendelhető, így a vadonatúj COLT még tökéletesebben hozzáigazítható a vevő saját elképzeléseihez, akár levehető vonóhorogra vágyik, akár tetődobozt vagy megfordítható csomagtértálcát szeretne.

Hajtásláncok

A vadonatúj COLT modellben a legújabb hajtáslánc-technológiák működnek, hogy az autó kifogástalanul kielégítse az európai B-szegmens vásárlóinak sokféle igényét, legyen szó akár a teljesítményről, akár az üzemanyag-fogyasztásról.

A belépő szintű motor egy innovatív, háromhengeres, 1,0 literes, 65 lóerős benzinmotor, amihez ötfokozatú manuális sebességváltó csatlakozik. Aki lendületesebb autózásra vágyik, az rendelhet háromhengeres, 1,0 literes, turbótöltésű benzinmotort is, 90 LE teljesítménnyel és hatfokozatú manuális sebességváltóval.

Azok számára pedig, akik élvezik a dinamikus teljesítményt, de szeretnék, ha mindehhez alacsony üzemanyag-fogyasztás és csekély károsanyag-kibocsátás társulna, ott a vadonatúj COLT európai kínálatában most először megjelenő full hybrid (HEV) technológia; ebben a 145 lóerős rendszerben a négyhengeres, 1,6 literes benzinmotort elektromos hajtás és egy több üzemmódú automata sebességváltó egészíti ki.

A vadonatúj COLT vezetője a Multi-Sense rendszer segítségével még inkább a saját stílusához és a pillanatnyi forgalmi helyzethez igazíthatja a kormányreakciókat és a vonóerő leadását, az SDA-n keresztül kiválasztva az éppen megfelelő üzemmódokat.

Az autó 2023 őszi piacra lépése idején már mindegyik hajtáslánc kapható lesz *.

  • 1.0L MPI**: háromhengeres, többpontos befecskendezéses benzinmotor, ötfokozatú manuális sebességváltóval. Teljesítmény: 65 LE. CO2: 119-122 g/km.
  • 1.0L MPI-T**: háromhengeres, turbótöltésű, többpontos befecskendezéses benzinmotor, hatfokozatú manuális sebességváltóval. Teljesítmény: 90 LE. CO2: 118-121 g/km.
  • 1.6L Hybrid (HEV)**: 1,6 literes benzinmotor, két elektromotor és egy 1,2 kWh teljesítményű akkumulátor, több üzemmódú automata sebességváltóval. Teljesítmény (kombinált): 145 LE. CO2: 93-101 g/km.

Biztonság és kényelem

A vadonatúj COLT az aktív és passzív biztonsági megoldások széles palettáját kínálja, hogy az autóban ülők a lehető legnagyobb biztonságban utazhassanak.

Mindennek alapja a jármű megerősített szerkezete és rendkívül merev utascellája, amelynek védelmét hatásosan egészítik ki a légzsákok, a fejtámlák, valamint az előfeszítővel és erőhatárolóval kiegészített biztonsági övek, amelyek segítenek megóvni az utasok testi épségét.

A mérnökök a többi közlekedő biztonságáról is gondoskodtak, úgy tervezve meg a motorháztetőt, az első lökhárítót, a fényszórókat és a szélvédő előtti területet, hogy csökkentsék a gázolással járó sérülések kockázatát. Mindez csupán egy része a COLT teljes védelmi repertoárjának, hiszen az autó az ADAS (Advanced Driver Assistance System – Fejlett Vezetéssegítő Rendszer) bőséges kínálatával érkezik, hogy utasai maximális biztonságban és nyugalomban autózhassanak.

A vadonatúj COLT ultrahangos, kamerás és radarjeles érzékelői 360 fokos képet adnak az autó környezetéről, és az ADAS rendszerek nem csupán a baleset- és sérülésveszélyt csökkentik, hanem a vezetéssel járó stresszt is hatékonyan mérséklik.

Stop & Go funkcióval kiegészített Adaptív sebességtartó automatika, Automatikus távfény-vezérlés, Holttérfigyelő, Ütközésmegelőző rendszer, Sávelhagyásra figyelmeztetés, Sávtartó automatika, Könnyű parkolás asszisztens, Hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer és Jelzőtábla felismerés – hogy csak néhányat említsünk a vadonatúj COLT modellhez kínált modern technológiák hosszú sorából.

Azért, hogy a vezetés élménye a lehető legkellemesebb legyen, a Mitsubishi egy sor olyan kényelmi funkciót kínál, mint a kormánykerék és az ülések fűtése, az elektromos kézifék vagy a kulcs nélküli rendszer. A COLT érzékeli, ha távozáskor a vezető (a nála lévő kulcskártyával) körülbelül egy méterre eltávolodik az autótól, és ilyenkor automatikusan lezárja az ajtókat.

Digitalizáció és konnektivitás

Egy olyan világban, amit egyre inkább meghatároz a digitalizáció, fontos tényező a vadonatúj COLT konnektivitása.

Mivel a biztonság elsőrendű prioritás, az eCall az alapfelszereltség része, ám a konnektivitás természetesen ennél jóval többet jelent a COLT esetében: például Apple CarPlay® és Android Auto™ rendszereket, hogy a felhasználók az autóban is zökkenőmentesen beléphessenek a digitális térbe. A kapcsolódás nemcsak a 7 vagy 9,3 colos multi-touch érintőképernyőkön keresztül történhet, hanem beszédvezérléssel is, ami egyre elterjedtebb megoldásnak számít, mióta az emberek digitális asszisztenseket használnak életük különböző területein.

Az infotainment rendszerek akadálytalan működését segíti, hogy a személyes készülékek vezeték nélkül tölthetők, illetve két USB porthoz is csatlakoztathatók. A zenehallgatást igazi élménnyé varázsolja a BOSE® Premium hangrendszer, ami minőségi hangzással szólaltatja meg a lejátszott zeneszámokat.

A BOSE® Premium hangrendszert arra tervezték, hogy kilenc hangszóróján keresztül a lehető leggazdagabb hangzással töltse meg a kabint. A rendszer része az új Fresh Air Subwoofer (FAS) technológia, vagyis egy új, szabadalmaztatott mélynyomó, ami szükségtelenné teszi a nagyméretű mélynyomóládák használatát. A mély hangok a csomagtérburkolat jobb oldalába épített nyílásrendszeren keresztül érkeznek, és a hangfal nem rabol el plusz helyet a poggyásztól.

A hangzásminőséget tovább javítja a hétcsatornás egyedi hangszínszabályozás, a sebességfüggő EQ és az Engine Harmonic Enhancements (motorhang elektronikus finomhangolása az utastérben).

A vezető számára nagyon fontos, hogy tisztán és jól átláthatóan olvashassa le a legfontosabb információkat. A vadonatúj COLT vásárlói választhatnak a 7 és 10 colos digitális műszeregység-kijelzők közül, amelyeken rengeteg adat megjeleníthető, méghozzá a vezető igényei szerinti logikával.

De nemcsak a műszerfal, hanem az utastér hangulata is személyre szabható, hiszen a Multi-Sense technológia segítségével kiválasztható a kabin és a műszeregység megvilágításának színárnyalata.

Mitsubishi Service Commitment

Ahogy minden Európában forgalmazott Mitsubishi modellre, úgy a vadonatúj COLT-ra is érvényes a Mitsubishi Service Commitment, ami megnyugtató a vásárlók számára, hiszen azt igazolja, hogy a Mitsubishi maradéktalanul megbízik járművei minőségében.

A márka többi modelljéhez hasonlóan a vadonatúj COLT a következő előnyöket kínálja:

• 5 év / 100.000 km gyári garancia.
• 12 év garancia az átrozsdásodásra.
• 8 év / 160.000 km garancia a meghajtó akkumulátorra és annak kapacitására.
• 5 év országúti segítségnyújtás (Mitsubishi Assistance Package).

A vadonatúj COLT gyártása szeptemberben indul a Renault törökországi Bursa üzemében, és az autó forgalmazása 2023 októberében kezdődik.

Vadonatúj COLT: a legfontosabb műszaki adatok**

1.0 MPI 1.0 MPI-T 1.6 HEV
Teljes hosszúság 4 053 mm
Tengelytávolság 2 583 mm
Magasság 1 439 mm
Első nyomtáv 1 518 mm
Hátsó nyomtáv 1 506 mm
Teljes szélesség 1 798 mm
Üzemanyag Benzin (E10 ólommentes)
Hengerek/szelepek 3/12 3/12 4/16
Max. teljesítmény / ford. 65 LE / 6250 90 LE / 4500-5000 145 LE (kombinált)
Turbófeltöltő Nincs Van Nincs
Az elektromotor legnagyobb teljesítménye N/A N/A 36 kW
Max. forgatónyomaték / ford. 95 Nm / 3600 160 Nm / 2000-3750 148 Nm / 3200-3600 (benzinmotor)
205 Nm / 200–1677 (elektromotor)
Üzemanyag-fogyasztás (WLTP - kombinált) 5,3–5,4 l/100 km 5,2–5,3 l/100 km 4,2–4,5 l/100 km
CO2-kibocsátás (g/km, min./max.) 119 / 122 118 / 121 93 / 101
Meghajtóakkumulátor feszültsége N/A N/A 230 V
Meghajtóakkumulátor kapacitása N/A N/A 1,2 kWh

* a modellkínálat piactól függően változhat
** előzetes teljesítmény/emissziós adatok, amelyek még homologizálásra várnak.

Kapcsolat:

Alex Thomas

James Rabassa
Termék, marketing és hálózati stratégiai igazgató PR és kommunikációs igazgató
Mitsubishi Motors Europe B.V. Mitsubishi Motors Europe B.V.
+31 651 313 711 +31 626 455 955

Sajtóközlemény letöltése pdf formátumban.

Műszaki adatok letöltése pdf formátumban.

Sajtófotók letöltése eredeti méretben, zip formátumban (38 MB).

2023-06-08 Mitsubishi